Story Mapping Game

Story Mapping

Story mapping is een visuele planningsmethode  waarmee een duidelijke roadmap gemaakt kan worden voor iteratieve softwareontwikkeling. Het helpt de Product Owner om de goede prioriteiten te stellen en producten op te leveren die optimaal aansluiten op de algemene bedrijfsdoelstellingen.

De kunst van het plannen

De Story mapping game is een speelse, interactieve manier om kennis te maken met deze nieuwe manier van plannen. Tijdens de game stellen we aan de hand van een alledaags voorbeeld samen een productbacklog op die we vervolgens prioriteren.  

Door de samenhang tussen de verschillende user stories visueel te maken, komt het verhaal achter de backlog meer tot leven. Niet alleen de individuele stories worden zichtbaar, maar ook het grote geheel. Dat maakt het makkelijker om de juiste beslissingen te nemen over het prioriteren van stories en het samenstellen van fully featured releases. 

Voor wie? 

De Story mapping game wordt helemaal afgestemd op het niveau van de deelnemers en de vragen die er in het team leven. Indien mogelijk werken we een praktijkcase uit die door de deelnemers van tevoren is ingebracht.
Het spel is ontwikkeld voor medewerkers die bekend zijn met het werken in een Agile omgeving en met het maken van user stories. De workshop is voor iedereen interessant die meer inzicht wil krijgen in de manier waarop prioriteiten worden bepaald en die meer commitment en begrip in de organisatie willen kweken. 

Interesse?

Wil je meer weten over de Story mapping game? Laat het ons weten. We leggen je er graag meer over uit.