Teamontwikkeling

Intensief samenwerken

In een Agile omgeving draait het allemaal om multidisciplinaire teams van medewerkers die intensief met elkaar samenwerken. De teams zijn zelforganiserenden autonoom. Dit vraagt om een nieuwe manier van coaching. 

Agile is Teamspirit

Agile teams bestaan per definitie uit professionals met verschillende vaardigheden, interesses en karakters. Als de samenstelling goed is, versterken de teamleden elkaar. Ze weten wat ze aan elkaar hebben en helpen elkaar. Het teambelang staat voorop.

In de praktijk is dat niet altijd het geval. Een goed functionerend Agile team ontstaat alleen als de teamleden constructief en zorgvuldig met elkaar communiceren. Onze coaching is erop gericht om teams hierin te ondersteunen zodat eventuele problemen op een positieve manier worden opgelost.

  

Hoe ziet een coachingstraject eruit? 

Teamcoaching kan worden ingezet om het onderling vertrouwen, de communicatie en samenwerking binnen het team te verbeteren. Een coachingstraject is altijd maatwerk. De invulling ervan hangt af van de specifieke situatie. Gaat het om een nieuw Agile team dat zijn draai nog niet heeft gevonden of  speelt er meer? Wat zijn de belangrijkste knelpunten? Wat is het doel van de coaching? 

In een coachingstraject kunnen we meerdere technieken inzetten:

  • Het in kaart brengen van de verschillende persoonlijkheden in het team en de kwaliteiten die binnen het team aanwezig zijn.
  • Met het DOCN gedragsmodel onderzoeken we de verschillende gedragsstijlen binnen het team en hoe deze elkaar be├»nvloeden.
  • Interactieve sessies waarin de teamdynamiek wordt onderzocht. Waar zitten de kansen en pijnpunten?
  • Praktische workshops met focus op communicatie, het geven van feedback en het verbeteren van de samenwerking. 


Interesse?

Wil je meer weten over onze Agile teamcoaching, neem dan  vooral contact met ons op.